Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Haláp-Bagamér - Vadászat

 
A halápi vadászterület 90%-ban erdősült terület, jól megközelíthető, Debrecentől 15 kilométerre Vámospércs irányában a Debreceni Erdőspusztákon található. A zavartalan és változatos környezet ideális körülményeket jelent a területen jellemző két fő vadfaj, az őz és a vaddisznó számára. A vadászterületen az őz állomány mennyisége a vadeltartó képességnek megfelelően előírt maximális szinten tartott, minőségi szempontból tipikus erdei őzek, tehát az őzbakok agancsainak nagysága közepes, átlagos trófeasúly 250-300 gramm, de minden évben terítékre kerül 400-500 grammos trófeájú bak is
 

Képgaléria
 
A trófeák szépek, mutatósak, jól gyöngyözöttek, rendkívül szép színűek. Az őzbakok vadászatát elsősorban az őz üzekedési időszakára ütemezzük, mivel az őznász idején történő vadászat felejthetetlen élményt biztosít az ebben résztvevők számára. A területen adottságainál fogva rendkívül jól gyakorolható ez a vadászati mód.
A vadgazdálkodási egység területén 2006-ban létesült egy közel 500 hektáros korszerű, kankorosbítokkal és nevelőkerttel is ellátott vaddisznóskert.
 

Bagaméri vadászterület

 
A szintén a Halápi Erdészetünkhöz tartozó, több mint 70 százalékban erdősült Bagaméri vadászterület a román határ mentén, nyírségi dombos vidéken és a Kék-Kálló vadregényes, ligeterdős völgyében terül el. 2007-ben került kialakításra a NYÍRERDŐ Zrt. új vadászterületeként. A kiváló élőhelyi és földrajzi adottság, illetve a kímélet hatására máris jelentős a vaddisznó és az őz állománya, de 2009-ben megépítettünk egy 780 hektáros, gím és vaddisznó tartására alkalmas vadaskertet is, amely a közeljövőben már itt is gazdagítani fogja a vadászati lehetőségeket.
Debrecen, valamint Gúth közelsége miatt a szállás és étkezési lehetőségek biztosítottak. A reggeli és esti vadászatok közötti időben számtalan kulturális és szabadidős programra nyílik lehetőség a térségben, vendégeink igényeinek megfelelően .
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére