Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Gúth - Vadászat

 
1957 óta van az erdőgazdaság kezelésében, és mára világhírnévre tett szert. Híresek a szabadtéri vaddisznóhajtásai, a lovaskocsis, -szános barkácsolással történő vadászati mód gyakorlása, de a legnagyobb hírnevet az 1972-ben betelepített dám hozta meg számára. Az itt elejtett dámbikák trófeái a világranglista első három helyét birtokolják. Ez az egyetlen vadászterület a világon, amely már kétszer érdemelte ki a C.I.C. (Nemzetközi Vadvédelmi Tanács) Edmond Blanc díját.
 

Képgaléria
 
Ez köszönhető a két világrekordnak is, de legfőképpen az itt folyó munkát, a vadgazdálkodás, környezetvédelem, természetvédelem összehangolását tisztelték meg vele. A területen három vaddisznóskert biztosítja a sportszerű, nagyterítékű kan hajtóvadászatokat.
 

Képgaléria
 
Az őzbakvadászat és a feljövőben lévő gímszarvas, valamint a téli tarvadvadászatok színesítik a vadászati palettát. Egyéni és társas vadászatok, lovaskocsis barkácsolás, lesvadászat, egyéni cserkelés, őzhívás, hajtás, riglizés mint vadászati módok egyaránt gyakorolhatóak. Minden igényt kielégítő első osztályú, és két másodosztályú vadászház szálláshely áll a vadászvendégek rendelkezésére a területen.
A terület 1997 óta a világ részére megőrzendő kincs, a dámállomány génmegőrzése miatt különleges rendeltetésű.
 
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére