Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meglepetés!
 
A Túróczy Zoltán Evangélikus Általános Iskolában többször is jártak tavaly tavasszal a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola munkatársai, nyolc osztályban tartottak rendhagyó tanórát az „Erdőt – erdészt az iskolába!” programban.
 
 
Ott arról hallhattak a gyerekek, mi az erdészek feladata, mit nyújt nekik az erdő. Most sorban jönnek vissza az erdei iskolába egy-egy jutalomfoglalkozásra, télen legnépszerűbb a „Madáretetés – gyűrűzés”. A másodikosokat nagy meglepetés érte, nemcsak az etetőre járó, szokásosnak mondható cinegefajokat, zöldikéket, csuszkát ismerhették, simogathatták meg, hanem egy macskabagollyal is találkozhattak. Dr. Kiss Csaba madármentő tevékenységének köszönhetően az agyrázkódásból fölépült madarat hamarosan elengedik, így az osztály előtt került rá jelölőgyűrű. A macskabagoly a Sóstói-erdőben is költ, de éjszakai életmódja miatt ritkán kerül szem elé, így a vele való közelebbi ismerkedés nagy élményt jelentett a gyerekek számára.
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
Rajzpályázat eredményei
Korlátozás a Gúthi-erdőben
Elmaradnak a programok
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
Aufruf zur Angebotsstellung
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére