Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerékpártúra a NYÍRERDŐ-vel
 
Ismét kerékpártúrát rendezett a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészete. A „Két keréken a NYÍRERDŐ-vel”elnevezésű programon a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola és a Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 40 diákja vett részt. A fiatalokat három nevelő is elkísérte. A gyerekek nemcsak kerekeztek, hanem egy erdei túrát is „teljesítettek”: Kaulák Gergő erdészeti igazgató és Pák Attila általános műszaki vezető vezetésével természetvédelmi és erdészeti tudnivalókról egyaránt tájékozódtak. Szó esett a fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodásról, valamint a térségben élő állatokról, növényekről. A programban szerepelt kincskeresés, több játékos feladatlapot is kitöltöttek a gyerekek, akik egy-egy erdészcsillaggal díszített fakorongot kaptak ajándékba. Természetesen a babgulyás sem maradt el.
 
 
A kerékpártúrát azért rendezi meg rendszeresen az erdőgazdaság, mert az itt dolgozók nagyon fontosnak tartják a gyerekek környezeti nevelését. Az erdészek abban bíznak, hogy nem csak a fiatalok, hanem szüleik is egyre gyakrabban választják pihenésük célpontjának a hazai erdőket.
 
 
Az erdők fontosságára hívja fel a figyelmet a XXIII. Erdők Hete országos programsorozat is, szeptember 30. és október 6. között. A rendezvények jelmondatával - „Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!” arra akarják ráébreszteni a szervezők az embereket, hogy az erdők szerepe kulcsfontosságú a klímaváltozás elleni harcban.
 
Fehérgyarmat, 2019. szeptember 24.
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
Nyári tábor Nyíregyházán
Ingyenlakás madaraknak
Faáru értékesítés
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére