Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A NYÍRERDŐ Zrt gazdálkodásában lévő területeken történő
gallygyűjtés lehetőségei, módja és feltételei
 
Gallygyűjtési lehetőséget jelentkezési sorrend alapján, kizárólag végfelhasználók részére biztosítunk, gallygyűjtési engedély birtokában, melyet az illetékes kerületvezető erdész állít ki. A gyűjtésre adott időszakon kívül a vágásterületen tartózkodni tilos! A gyűjtés során kéziszerszámokat, indokolt esetben motorfűrészt szabad használni. Ez utóbbit akkor, ha a munkát végző rendelkezik a gépkezeléshez szükséges, érvényes jogosítvánnyal.
 
A keletkezett vékony tűzifát (5-cm-nél vékonyabb) felvételezhető állapotban (1m3 = 1m x 1 m x 3,4 m) karók közé rakottan kell a gyűjtőnek bemutatnia.
 
Véghasználati gallygyűjtés esetében a területet talajelőkészítésre alkalmas állapotban kell átadnia a gyűjtőnek. Ez magában foglalja a területrészen keletkezett vágástéri melléktermék összetakarítását illetve, ha engedélyezett, annak elégetését. Szállítás kizárólag a megfelelő területátadás után, a kerületvezető által kiállított szállítójegy birtokában történhet.
 
Az erdőterületen végzett tevékenység során az erdőtörvény, végrehajtási rendelete és az Erdészeti Biztonsági Szabályzat előírásai az irányadóak.
 
Az alábbi adatbázis folyamatosan frissül, pontos tájékoztatás a gyűjtés részleteiről a honlapon közzétett illetékes erdészet elérhetőségein lehetséges.
 
Ez az ismertető kizárólag tájékoztató jellegű, gyűjtés csak korlátozottan, a rendelkezésre álló gallymennyiség erejéig lehetséges.
 
Gallygyűjtési területek erdőrészletenként
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
Emlékerdőt avattak Gúthon
Decrett József emlékérem
A Nagyerdőt ünnepelték
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére