Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyírbátori Fafeldolgozó

 
A Nyírbátori Fafeldolgozó Üzem a NYÍRERDŐ Zrt. lombosfa alapanyagot feldolgozó egysége Az üzem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Debrecent és Mátészalkát összekötő 471-es főút mellett helyezkedik el, Nyírbátor város északkeleti részén. Az 1966-ban jelentőssé váló üzem több fejlesztési ütemen van túl. Jelenlegi formáját 1999-ben nyerte el, amikor korszerűsítették a továbbfeldolgozó technológiát. A rönkfelvágást az üzem két keretfűrészgéppel (gatter) végzi, a feldolgozó kapacitás egy műszakban 60 m3, ami két műszak esetén a feldolgozandó alapanyag fafaj- és méretösszetételétől függően évi 15-20 000 m3-re bővíthető.

A termelt fűrészáru egy része értékesítésre kerül, nagyobbik részét bútoripari illetve parkettagyártási alapanyaggá dolgozza fel az üzem. Ezt a továbbfeldolgozást egy kéttengelyes COSTA, egy hagyományos PKSN sorozatvágó után KINEMATIC optimalizálóval és 7 szalagfűrésszel végzett lécdarabolás fejezi be. Az 1996-ban telepített NARDI szárítóberendezés 100 és 50 m3-es kamráival évente cc. 3 000 m3 fűrészelt termék megbízható szárítását képes elvégezni. Ennek a szárítókapacitásnak 1/3-át köti le az üzem saját csaphornyos parketta gyártása, amely így megfelelő szárazságú és a LEDINEK típusú parkettagyártó gépsorral szelvényben és a végeken is jól megmunkált csaphornyos parkettát állít elő. A feldolgozott fafajok megoszlása:
  • akác 54%
  • tölgy 36%
  • kőris 6%
  • egyéb 4%
Az üzem, mint a Nyírerdő Zrt. fafeldolgozási egysége megfelel az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer előírásainak. Magyarország Európai Unióba történt belépést követően a CEI BOIS nemzetközi faipari szervezet a Nyírbátori Faipari Üzemet elsők között ellenőrizte az Uniós környezetvédelmi és munkavédelmi előírások szempontjából. Megállapították, hogy ezeknek az üzem jó színvonalon megfelel. A természetkímélő, a folyamatosan újratermelődő fa nyersanyaggal gazdálkodó Nyírerdő Zrt. tevékenységéhez kapcsolódóan a Fafeldolgozó Üzem is ezen szempontok szerint végzi tevékenységét. A nemzetközileg elismert FSC minősített alapanyagból dolgozó, ugyanezt a minősítést elnyert üzem termékei is rendelkeznek a tartamosságot és természetközeliséget igazoló FSC minősítéssel. Az üzem erőssége a pontos megmunkálás és a korrekt minőségi osztályozás. A feldolgozott fafajokból a termékkínálat:
  • szélezetlen és szélezett fűrészáru nyers, illetve műszárított állapotban
  • export és belföldi minőségű bútorléc és parkettfríz
  • fűrészelt oszlopok és karók, hegyezett kivitelben is
  • az összeszáradás veszélye nélkül beépíthető jó minőségű csaphornyos parketta.
A szabad kapacitásunk terhére vállaljuk fenyő és lombos rönk bérfűrészelését, fenyő és szélezetlen lombos fűrészáru bérszárítását. Faanyag importőrök részére vállaljuk ukrán és román viszonylatból beérkező faanyagok kamionról való lerakását, minősítését, tárolását és kamionra való felrakását.
 
Elérhetőségünk:
 

Hajdú Lajos
megbízott üzemigazgató

4300 - Nyírbátor
Császári u. 84.

Tel.: (42) 281 469
Fax: (42) 281 469
E-mail: fafeld@nyirerdo.hu
 
Tekintse meg bemutatkozó filmünket:
 
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
Táborozás az erdei iskolában
Négynapos programsorozat 
Madarak és Fák Napja.
 
További híreink...
   
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv enyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére