Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyírlugosi Erdészet

„Erdők a Nyírség szívében”

 
A Nyírlugosi Erdészet hét község határában, a Nyírség szívében, mintegy 5500 hektáron folytat hagyományos erdőgazdálkodási tevékenységet. Az erdészet a NYÍRERDŐ Zrt. egyik legváltozatosabb termőhelyi viszonyokon gazdálkodó egysége. A buckavonulatok között megbúvó „nyírvízlaposok” harmonikus egymáshoz való kapcsolódása teremti meg a táj sokszínűségét. A futóhomok éppúgy jellemzi, mint a savanyú humuszos homok, valamint a kovárványos barna erdőtalaj. Térségünk erdősültsége háromszorosa az Alföld átlagának.
 

Képgaléria
 
Változatos természetföldrajzi adottságok révén az őshonos erdőtársulások (homoki tölgyesek, tölgy-kőris-szil ligeterdők) és kultúrerdők (akácosok, nyárasok, fenyvesek) mozaikos elhelyezkedése körültekintő erdőgazdálkodást igényel.
Uralkodó fafaj az akác, ezt követi a nyár és a fenyő, valamint a kocsányos tölgy.
 
 
Az erdészet éves átlagban 26 ezer köbméter fát termel ki, illetve juttat piacra. A főbb választékok közé tartoznak az akác oszlopféleségek, a nemes nyár érték iparifa választékok (fűrészipari rönk, épületfa, kivágás), valamint az akác és egyéb keménylombos vastag tűzifa. A Bátorligeti ősláp vagy a Tájház megtekintése természetbarát kirándulás egyik élményekben gazdag állomása lehet.
 
Elérhetőségünk:
 

Kaprinyák Tibor
erdészeti igazgató

4371 - Nyírlugos
Bélteki u. 19.

Tel.: (42) 388 500
Fax: (44) 388 505
E-mail: lugos@nyirerdo.hu
 
Tekintse meg bemutatkozó filmünket:
 
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére