Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyíregyházi Erdészet


"Erdők a Tisza hullámterében"
 
A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete 5200 hektár állami erdőterületen gazdálkodik a Nyírségben, a Nagykun-Hajdúháton és a Tisza felső szakaszának Tiszadob és Tiszatelek környéki hullámterében. Működési területe Nyíregyháza 50 kilométeres sugarú körében található 27 községhatárban. Mintegy 1200 hektár országos jelentőségű természetvédelmi terület tartozik hozzá, a többi között Tiszadob, Tiszatelek-Gávavencsellő térségében, de jelentős nagyságú Natura 2000 hálózatba tartozó területet is kezel. Területi elhelyezkedésünkből adódóan termőhelyi adottságaink igen színes erdőgazdálkodási spektrumot ölelnek fel.
 

Képgaléria
 
A Nyírségi homokon található területeinkre elsősorban az akácgazdálkodás jellemző. A Tisza hullámterén és az ahhoz kötődő területeken egyrészt az intenzív nyárfatermesztés, másrészt a kiemelkedő természetvédelmi értékeket is hordozó kemény és puhafás ligeterdők kezelése a feladat. A Nyíregyházához tartozó Sóstói Parkerdő homoki tölgyes állomány-maradványa egyrészt kiemelkedő jelentőségű természetvédelmi szempontból, másrészt közjóléti funkciója sem elhanyagolható.Az erdőterületeinkből kikerülő faanyagok hozamai hosszútávon biztosítják az erdőfelújítási munkák szakszerű folyamatos elvégzését, közjóléti feladataink ellátását. Gazdasági rendeltetésű erdeink akácosai és nemesnyarasai szakszerű, minőségi törzsneveléssel töltik be szerepüket. Az alap erdőgazdálkodási feladatokat egy fagyártmányüzem egészíti ki az Erdészet telephelyén, ahol az akácosainkból kikerülő faanyag egy része kerül feldolgozásra, megmunkálásra, elsősorban export piacokra a NYÍRERDŐ Zrt. termékeinek megfelelően. A nagyváros vonzásában a lakossági igények kielégítése is napi feladatunk (tűzifa, kertészeti áruk…).
 
 
Kiemelten kezeljük a működési terület 5%-át adó Sóstói Parkerdőt. Az elmúlt évek fejlesztései nyomán magas színvonalon szolgálják az erdei létesítmények az erdőjáró, pihenni, sportolni vágyó lakosság igényeit. Az Erdészet telephelyén működik a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola, mely a Nyíregyházi és környékbeli gyerekek környezettudatos szemléletformálását hivatott elérni. A Nyíregyházi Erdészet szerteágazó működési területe és sokrétű tevékenységi körével vezető szerepet tölt be a megyeszékhelyünk vonzáskörzetének erdőgazdálkodásában.
 
Elérhetőségünk:
 

Tölgyfa Gábor
erdészeti igazgató

4481 - Nyíregyháza - Sóstóhegy
Igrice u. 3.

Tel.: (42) 478 001
Fax: (42) 478 001
E-mail: nyhaza@nyirerdo.hu
 
Tekintse meg bemutatkozó filmünket:
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére