Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyírbátori Erdészet

Akácosok a Nyírség tetején

 
A NYÍRERDŐ Zrt. Nyírbátori Erdészetének kezelésében lévő terület a Nyírség erdőgazdasági tájon helyezkedik el, valamint Tiborszállás helység révén érinti a Szatmár-Beregi síkság erdőgazdasági tájait is. Az Erdészet 19 helység határában mintegy 6000 hektár területet kezel. Térségünk talaját a futóhomok épp úgy jellemzi, mint a mészben szegény humuszos homok, kovárványos barna erdőtalaj, valamint a réti talajok kombinációi. A buckaközi mocsarak, a fűz- és nyírlápok sokasága tarkítja a tájat. Ennek megfelelő erdőtársulások alakultak ki, mint a tölgy-kőris-szíl ligeterdők homokon és kötött talajon, a gyertyános tölgyesek homokon, gyöngyvirágos és homoki tölgyesek, éger- és fűzlápok.
 

Képgaléria
 
Jellemző fafajaink a kocsányostölgy, az akác és a nemesnyár fajták. Erdőfelújítást évente mintegy 145 hektáron végzünk, különös gondot fordítva arra, hogy az élőfa készletet fenntartsuk, illetve folyamatosan növeljük. Évente közel 42 000 bruttó köbméter fát nyerünk erdeinkből. Térségi integrációnk az elmúlt években folyamatosan nőtt elsősorban faanyag felvásárlás terén. A fafaj-összetételből adódóan főképp kocsányos tölgy, akác és nemesnyár fatermékeket kínálunk értékesítésre. Több átmérőtartományban fűrészrönk, export lemezipari rönk, számos bányászati alapanyag, papírfa, forgácsfa, állványfa, hengeres oszlop, szőlőkaró, szőlőtámfa, vastag- és vékony tűzifa jelenti a széles kínálatot. Az értékesítést hazai és export irányban egyaránt folytatjuk, éves szinten folyamatosan biztosítani tudjuk vevőink kiszolgálását. Az elmúlt években jelentősen növekedett az erdészet fafeldolgozó ágazata. Tölgy, akác és nyár fafajokból évente közel 3500 köbméter alapanyagot dolgozunk fel, illetve munkálunk meg.
 
 
Fűrészipari termékeink közül kiemelkedik a szélezett-, szélezetlen és szíjácsmart fűrészáru, a hengeres oszlop, a játszótéri dekorációs célú ágasfa, csiszolt állványfa. Készítünk lavinafogókat, szőlőkarókat, nevelőkarókat, négyoldalán fűrészelt-, hegyezett-, élmart- valamint gyémánthegyű oszlopokat, szegezett partvédőket, vízparti stégelemeket, fonott kerítéseket, kerti fabútorokat, faalapú csomagoló anyagokat és kuglizott tűzifát.
 
Elérhetőségünk:
 

Hajdú Lajos
erdészeti igazgató

4300 - Nyírbátor
Császári u. 84.

Tel.: (42) 281 469
Fax: (42) 281 469
E-mail: bator@nyirerdo.hu
 
Tekintse meg bemutatkozó filmünket:
 
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére