Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAGYERDEI ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA
 
A megújult környezetben és korszerű oktatási eszközök jelenlétében várunk minden kedves érdeklődőt a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola foglalkozásain.
 
Választható foglalkozások:
 
1, Tanösvény túra:
Az Év fái, Borostyán és a Madártani tanösvény bejárása, a tájékoztató táblákhoz kapcsolódó foglalkozások megoldása.
 
2, Az erdész munkája, fenntartható erdőgazdálkodás:
Az erdők hármas funkciója. Az erdészeti tevékenységi körök, feladatok bemutatása. A fa életútja. Erdei választékok és a vákáncsos életmód bemutatása.
 
3, „Nyom”-ozás:
Milyen nyomokat hagynak maguk után az állatok az erdőben? Toll, tojás, fészek, agancs, csont, köpet, ürülék, lábnyom, táplálkozási nyomok beazonosítása.
 
4, Szárnyas barátaink:
Az Erdőspusztákon élő főbb madártani csoportok megismerése, a madarak osztályának jellemzése a madártani tanösvény tájékoztató táblái segítségével. Magyarország védett és fokozottan védett madárfajaink megismerése, madáretetés jelentősége, bagolyköpet vizsgálata, a kilátó megmászása.
 
5, Környezet- és természetvédelem:
A környezet- és természetvédelem aktuális problémái. Természet- és környezetvédelmi egyezmények. Természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok. Levegő-, víz-, talajvédelem. Energia. Reklámok, környezettudatos vásárlás. Hulladékgazdálkodás. Zöld jeles napok.
 
6, Vadászati ismeretek:
Hogyan öltözik egy vadász, milyen eszközöket és fegyvereket használ, Magyarországon vadászható vadfajok, vadászati módok és idények.
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére