Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAGYERDEI ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA
 
A megújult környezetben és korszerű oktatási eszközök jelenlétében várunk minden kedves érdeklődőt a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola foglalkozásain.
 
Választható foglalkozások:
 
1, Tanösvény túra:
Az Év fái, Borostyán és a Madártani tanösvény bejárása, a tájékoztató táblákhoz kapcsolódó foglalkozások megoldása.
 
2, Az erdész munkája, fenntartható erdőgazdálkodás:
Az erdők hármas funkciója. Az erdészeti tevékenységi körök, feladatok bemutatása. A fa életútja. Erdei választékok és a vákáncsos életmód bemutatása.
 
3, „Nyom”-ozás:
Milyen nyomokat hagynak maguk után az állatok az erdőben? Toll, tojás, fészek, agancs, csont, köpet, ürülék, lábnyom, táplálkozási nyomok beazonosítása.
 
4, Szárnyas barátaink:
Az Erdőspusztákon élő főbb madártani csoportok megismerése, a madarak osztályának jellemzése a madártani tanösvény tájékoztató táblái segítségével. Magyarország védett és fokozottan védett madárfajaink megismerése, madáretetés jelentősége, bagolyköpet vizsgálata, a kilátó megmászása.
 
5, Környezet- és természetvédelem:
A környezet- és természetvédelem aktuális problémái. Természet- és környezetvédelmi egyezmények. Természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok. Levegő-, víz-, talajvédelem. Energia. Reklámok, környezettudatos vásárlás. Hulladékgazdálkodás. Zöld jeles napok.
 
6, Vadászati ismeretek:
Hogyan öltözik egy vadász, milyen eszközöket és fegyvereket használ, Magyarországon vadászható vadfajok, vadászati módok és idények.
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
Önkéntes faültetések
Fakitermelés Debrecenben
Meglepetés!
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére