Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HÁRMASHEGYI ERDEI ISKOLA
Szakmai foglalkozások:
 
1, A Nagycserei erdő élővilága:
A Nagycserei erdő növény és állatvilágának megismerése, az élő és élettelen környezeti tényezők tükrében.
 
2, Az erdő és az ember:
Az erdő és az ember kapcsolata. Mit ad az erdő a faanyagon kívül? Termések, gombák, gyógynövények keresése, gyűjtése.
 
3, Az erdész munkája, fenntartható erdőgazdálkodás
A fenntartható erdőgazdálkodás. Erdők Magyarországon. Az erdők hármas funkciója. Az erdész munkája. Az erdészeti tevékenységi körök, feladatok bemutatása. A fa életútja. A faanyag feldolgozásának lehetőségei.
 
4, Tanösvény- túra:
A Hármashegyi Kis Tanösvény bejárása és a tájékoztató táblákhoz kapcsolódó feladatok megoldása.
 
5, A víz és vízpart élővilága:
A Hármashegyi-tó élővilágának megismerése, vízminta gyűjtése, a minta mikroszkópos vizsgálata, a talált parányok azonosítása.
 
 
6, Tájékozódás a természetben:
Hogyan tájékozódhatunk a természetben? Térképek. Turistajelzések. Csillagok. Nap. Hold. A természet „útjelzői”. A tájoló használata.
 
7, „Nyom”-ozás:
Milyen nyomokat hagynak maguk után az állatok az erdőben? Toll, tojás, fészek, agancs, csont, köpet, ürülék, lábnyom, táplálkozási nyomok beazonosítása.
 
8, Szárnyas barátaink:
Magyarországon élő főbb madártani csoportok megismerése. A madarak osztályának jellemzése, hangfelismerés, védett és fokozottan védett madárfajaink, madáretetés jelentősége, bagolyköpet vizsgálata mikroszkóppal.
 
 
9, A fa, mint nyersanyag:
A fa részei, sokrétű felhasználhatóságának bemutatása, a fa életútjának megismerése, hazai fafajok feltérképezése, a fák korának meghatározása.
 
10, Környezet- és természetvédelem:
A környezet- és természetvédelem aktuális problémái. Természet- és környezetvédelmi egyezmények. Természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok. Levegő-, víz-, talajvédelem. Energia. Reklámok, környezettudatos vásárlás. Hulladékgazdálkodás. Zöld jeles napok.
 
11, Vadgazdálkodás:
A vadgazdálkodás alapjai. Vadászható nagyvadak Magyarországon. Az erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás kapcsolata. Vadászkutyák megismerése és jellemzése.
 
12, Esti túra vadlessel:
Az este hangjainak „fülelése” az erdőben. Az alkonyatkor illetve sötétben mozgó, vadászó állatok megfigyelése. Kis tisztáson „lesben állva” nagyvadak megfigyelése.
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
Önkéntes faültetések
Fakitermelés Debrecenben
Meglepetés!
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére