Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HÁRMASHEGYI ERDEI ISKOLA
Szakmai foglalkozások:
 
1, A Nagycserei erdő élővilága:
A Nagycserei erdő növény és állatvilágának megismerése, az élő és élettelen környezeti tényezők tükrében.
 
2, Az erdő és az ember:
Az erdő és az ember kapcsolata. Mit ad az erdő a faanyagon kívül? Termések, gombák, gyógynövények keresése, gyűjtése.
 
3, Az erdész munkája, fenntartható erdőgazdálkodás
A fenntartható erdőgazdálkodás. Erdők Magyarországon. Az erdők hármas funkciója. Az erdész munkája. Az erdészeti tevékenységi körök, feladatok bemutatása. A fa életútja. A faanyag feldolgozásának lehetőségei.
 
4, Tanösvény- túra:
A Hármashegyi Kis Tanösvény bejárása és a tájékoztató táblákhoz kapcsolódó feladatok megoldása.
 
5, A víz és vízpart élővilága:
A Hármashegyi-tó élővilágának megismerése, vízminta gyűjtése, a minta mikroszkópos vizsgálata, a talált parányok azonosítása.
 
 
6, Tájékozódás a természetben:
Hogyan tájékozódhatunk a természetben? Térképek. Turistajelzések. Csillagok. Nap. Hold. A természet „útjelzői”. A tájoló használata.
 
7, „Nyom”-ozás:
Milyen nyomokat hagynak maguk után az állatok az erdőben? Toll, tojás, fészek, agancs, csont, köpet, ürülék, lábnyom, táplálkozási nyomok beazonosítása.
 
8, Szárnyas barátaink:
Magyarországon élő főbb madártani csoportok megismerése. A madarak osztályának jellemzése, hangfelismerés, védett és fokozottan védett madárfajaink, madáretetés jelentősége, bagolyköpet vizsgálata mikroszkóppal.
 
 
9, A fa, mint nyersanyag:
A fa részei, sokrétű felhasználhatóságának bemutatása, a fa életútjának megismerése, hazai fafajok feltérképezése, a fák korának meghatározása.
 
10, Környezet- és természetvédelem:
A környezet- és természetvédelem aktuális problémái. Természet- és környezetvédelmi egyezmények. Természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok. Levegő-, víz-, talajvédelem. Energia. Reklámok, környezettudatos vásárlás. Hulladékgazdálkodás. Zöld jeles napok.
 
11, Vadgazdálkodás:
A vadgazdálkodás alapjai. Vadászható nagyvadak Magyarországon. Az erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás kapcsolata. Vadászkutyák megismerése és jellemzése.
 
12, Esti túra vadlessel:
Az este hangjainak „fülelése” az erdőben. Az alkonyatkor illetve sötétben mozgó, vadászó állatok megfigyelése. Kis tisztáson „lesben állva” nagyvadak megfigyelése.
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére