Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Debreceni Erdészet

„Parkerdő a város körül”
 
A NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészete a Nyírségi erdőgazdasági tájon, annak is a déli, futóhomokos részén fekszik. Jellegzetes talajféleségünk a humuszos homok talaj, mely vékonyabb-vastagabb, egy-két réteg eltemetett humusszal is gazdagodhat. Erdészetünk 9457 hektár területen gazdálkodik, ebből 8425 hektár az erdő. Erdeinkből Debrecen város közigazgatási területén 7498 hektár található, a többi területünk huszonhét település határában elszórtan helyezkedik el.
 


Képgaléria
 
Országos jelentőségű természetvédelmi területünk a Debreceni Nagyerdő, melyet már a 18. század óta parkként tartanak számon. 1939-ben a Nagyerdő észak-keleti sarkának egy harminchektáros tölgyesét védetté nyilvánították, a magyar Természetvédelmi Törzskönyvben ez a terület szerepel az egyes sorszámon. Erdeink faállományának egynegyedét a tölgy teszi ki, a további jellemző fafajaink az akác, az erdeifenyő és a nemesnyár. Évente a véghasználatot követően 160 hektáron végzünk erdőfelújítást. A természetvédelmi területeken felújításainkat tuskózás és a terület bolygatása (szántás) nélkül hajtjuk végre.
 
 
Erdeinkből egy év alatt 29 ezer nettó m3 fát termelünk ki A kitermelt fatömegben meghatározó az akác és az erdeifenyő, de jelentős a tölgy és a nyár fatömege is. Választékaink a következőképpen alakulnak: fűrészrönk, bányászati és szőlészeti választékok, oszlop féleségek, nyár és fenyő forgácslapfa, papírfa valamint tölgy, akác és egyéb kemény tűzifa. A fakitermelést követő fagyártmány-termelés során különböző mértékben megmunkált hengeres, szijácsmart és csiszolt, valamint fűrészelt szőlészeti oszlop előállításával is foglalkozunk.
Elérhetőségünk:
 

Böszörményi Bence
megbízott
erdészeti igazgató
 

4032 - Debrecen

Kartács utca 25.

Tel.: (52) 500 430
Fax: (52) 500 434
E-mail: debrecen@nyirerdo.hu
 
Tekintse meg bemutatkozó filmünket:
 
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére