Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.
 
Skip Navigation Links
 
 
 
 
 
 
 
 

Erdőspusztai Bemutatóház

 
A Debreceni Erdőspuszták a várostól keletre, mintegy 10 kilométer távolságban, félkörívben terülnek el. A Diószegi úton a 30-as számú autóbuszról a Panoráma út kereszteződésében leszállva és északi irányba elindulva egy magaslatra érve hirtelen a természetjáró szemébe tűnik a Tóth Dezső által 1982-ben tervezett, az Erdőspuszták természeti arculatához jól illő Tájház, a Bánki pihenőcentrum.
 
Képgaléria
 
A Bánki pihenőcentrum, mint oktatási központ legfontosabb eleme az Arborétum. Ez valamint a hozzá tartozó tanösvény feladata többcélú. Elsősorban a tájegységünkben eredményesen telepíthető fás szárú növények – lombosfák, cserjék és tűlevelűek- bemutatására szolgál. Az Arborétum növényzete egyben hasznos tapasztalatokat nyújt a szakemberek számára számos nem őshonos növényfajták, exóták, telepíthető fafajok igényeire. A létesítmény a látogatóknak nem csupán botanikai, dendrológiai és tájképi élményeket kínál, hanem a bemutatóház kiállításai révén a táj népének életmódjával, gazdálkodási emlékeivel, botanikai, rovartani, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is alkalom nyílik megismerkedni.
 
Képgaléria
 
A 15 hektáros fűvészkert elsősorban fagyűjteményből, lombos, fenyő- és cserjefélékből áll, 1978-as kialakításakor 1200 fenyő, lomb és cserje csemetéjét ültették el. Az arborétumot 1989-ben valósították meg, amely a közép-európai flóraterület 16 flóratartományának bemutató helye. Az Arborétum védett környezetének köszönhetően nem csak gondosan ápolt változatos növényzet, hanem gazdag rovar,- madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhat a látogató.
 
Nyitva tartás:

Nyári időszámítás szerint 9 órától 18 óráig, téli időszámítás szerint 9 órától 16 óráig.
 
Belépőjegy:    
felnőtt: 500 forint  
diák, nyugdíjas: 200 forint  
tűzrakóhelyhez tűzifa: 1300 forint  
Cím: 4079 Debrecen, Fancsika tanya 93/A.  
Információ:  52-441-118  
E - mail tajhaz@nyirerdo.axelero.net   LÁTOGATÓI ADATLAP
 
 
 
 
LEGFRISSEBB HÍREINK
 
A régió erdészei találkoztak
Fedezd fel az erdőt!
Kiből lesz az erdész?
 
További híreink....
 
Gallygyűjtés
 
Ajánlattételi felhívás
 
Erdőtelepítések tervezése
 
Társadalmi hatásvizsgálat (FSC) - Kérdőív
 
 
 
 
Megújult az Új Széchenyi Terv
 
A teljes cikk
 
 
 
  [ Impresszum ]   --  [ Védjegyhasználat, Szerzői jogok ]   --  [ Elérhetőség ]   --  [ Oldaltérkép ]   --  Ugrás a lap tetejére